Club 6

Hier onder de uitslag van club 6 2019….

Club 6 2019

 

Verslag.

1 juni stond de zesde clubwedstrijd op het programma vanuit Nieuwpoort. De aanloop van de weerberichten zag er heel goed uit en er werd al snel geopperd om het eens iets verder uit de kust te gaan proberen.  In café De Sterre was het gezellig druk waar iedereen hoopt op een mooie visserij met de nodige grote schollen.

De boottrekking verliep vlot en na het verdelen van het aas, hetgeen van uitstekende kwaliteit was, trokken we met 18 vissers naar de haven. Verdeeld over 4 boten trokken we rond acht uur richting Buitenratel.

Om de aantallen zou het vandaag niet gaan. Een beetje geluk met het formaat van vis en er was veel mogelijk. Rudy Keller werd boot eerste op de Shoumi met 10 stuks. Benny D’Hert ving 13 stuks, waaronder enkele mooie schollen en een dikke grote pieterman. Hij werd derde algemeen.

Tom Groenendaels ving een schol van 52 cm en die weegt als snel evenveel als 4 net maatse schollen. Tom ging dan ook met een tweede dagplaats aan de haal met 4 kilogram en 10 stuks. Overall winnaar was Maarten Meurs, die Bram Cole achter zich kon laten op de Blue light met 6 kilo maatse vis. Proficiat Maarten!

Een taaie dag waar er echt hard gewerkt moest worden. De vis was niet echt actief, al stond er een mooi vloedstroompje tijdens het grootste deel van de dag. Met in het totaal iets meer dan 51 kg maatse vis voor 168 stuks werd het een middelmatige wedstrijd.

 

Er werden trouwens 9 vissoorten gevangen zoals kleine pieterman, grote pieterman, rode poon, horsmakreel, blauwe makreel, schol, schar, bot en wijting,

aantal gewicht na club 6klassement 2019

Na de weging trokken we naar café de Sterre waar de club iedereen trakteerde op een frisse pint en enkele hotdogs.

Op naar eind juni voor club 7 in Nieuwpoort. Hopelijk kunnen we dan weer zo’n mooi formaat van vissen vangen.

Tot dan

Nico

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aaslijst club 6

Inschrijvingen Clubwedstrijd 6 en aas .xlsx