Club 11

Club 11  02-12-2017  Blankenberge

Barre kou en dikke mist ,dat waren de omstandigheden die de 18 dappere Robbyfishers moesten trotseren  om onze elfde club te vissen .

André de pierensteker kon niet leveren maar daar werd toch weer een mouw aangepast ,met dank aan onze Robby .

In de haven troffen we een spiegelgladde steiger ,niet simpel én gevaarlijk om naar beneden te gaan ,misschien de volgende keer een paar kilo zout meenemen ?

In de mist en met matig tot slecht zicht konden de 4 boten rustig buiten varen , de juiste stekkeuze bleek toch bepalend te worden gezien de grote verschillen in vangsten onderling .

Buiten 1 gulletje van Geert Bleys blonken de ” baardjes ” weer uit door hun afwezigheid , wel tussendoor grove wijting en afhankelijk van de manier van vissen en de plaats op de boot veel  of weinig schar ,en met zoals dikwijls al dit jaar  de nodige ondermaatse wijting .

Op de Ronnick werd de meeste vis gevangen en was het spannend tussen Marc V.H. en Fonne V.S. met resp. 60 en 58 stuks en Geert B. met een gul erbij .

Op de Grappa en de Bon-Vivant waren Bram en Tom weer in goede doen en werden ze overtuigend bootwinnaar , Len op de Bon-Vivant klopt nipt Manuel  voor de tweede plek ;

De Joanel  met weinig vis wordt Fonne B . eerste met slechts 1 vis meer dan Kevin D.B.

Met gemiddeld 32 stuks per man was het toch nog een geslaagde wedstrijd te noemen .

In de rangschikking wordt de top 5 interessant ,de laatste club zal uitwijzen wie zich clubkampioen van 2017 mag noemen !!

Spijtig, geen foto’s  deze keer , wegens te koud denk ik ,

tot de volgende ,

Marc Van Hecke .

1 Marc

2 Tom

3 Bram

Bekijk hier de uitslag

Club 11 2017 indiv

5 van 9 algemeenklaasement

gewicht na club 11

vissen na club 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verslag 11de wedstrijd 10 december 2016

Met 25 gemotiveerde vissers waren we rond 7 uur in ‘ Kapiteintje. Al bij het uitstappen merkten we dat de voorspelde felle wind er nog niet stond. Zou het vandaag toch nog een aangename dag worden? De verwachting was zuid 5-6, ruimend zuidwest! De trekking van de vijf boten verliep vlotjes en kort voor acht uur trokken we naar de haven. Verse tappen hadden we niet. Iedereen bestelde dus nog wat extra zeepieren en onze pierensteker heeft echt zijn best gedaan om onze zeepieren te voorzien. Fijn werk André!

img_3714

Vooral schar en wijting werd er verwacht. De gul is blijkbaar niet te vangen momenteel maar toch blijft die hoop op die ene doorbuiger bestaan. De eindstrijd was ingezet en met nog twee wedstrijden kort na elkaar te gaan, is er nog veel mogelijk. Er zijn nog een 10 tal mogelijke eind overwinnaars en de trekking van vandaag was dan ook heel belangrijk.

Er werd na overleg beslist om voor De Haan te gaan liggen, kort onder het strand.  De wind en de golven vielen inderdaad mee. Daarenboven kwam nog dat de stroming met de wind mee stond en het eerste dagdeel zou al zeker aangenaam verlopen.  In de namiddag kregen we soms enkel een beetje miezerige regen en een beetje meer wind. Niet problematisch en dus werd de dag uiteindelijk uitgevist.

img_3716

En wat hebben we geleerd vandaag Mimi?

Ten eerste; Beste boot vandaag was de Bleu One. Vandaag stond hier ‘weer’ geen maat op onze voorzitter. Met 30 stuks meer dan de boottweede is dit een klinkende overwinning tegen Joel Luyts.

Ten tweede; Om te verkassen moet je je anker niet ophalen. Op de Joanel werd er gestreden door de twee Daltons aan boord. Fonne won het voor Nico die de laatste uren nog een sterke eindsprint inzette. Beni d’Herdt kreeg hier een tik vandaag maar beloofde om dit de laatste wedstrijd helemaal goed te maken.

Ten derde; Door te verkassen verbeter je je niet altijd. Herincx manuel op de Zeeparel deed een heel goede zaak voor zijn eindklassement door zijn boot te winnen voor Tom Groenendaels.

Ten vierde; Vandaag vielen er veel vissen af bij het ophalen. Marc van Hecke kon op de Grappa met 25 stuks zijn boot winnen en blijft zo ook in de running voor het clubkampioenschap.

Ten vijfde; Ook toppers kunnen een off-day hebben. Op de Ronnick zaten Stefan Dehaen en Daniël Ayats als kanshebbers meer lieten zich in de doeken doen door Fonne Bastiaenssen. Sterk gevist Fonne!

En ten slotte….

Als we het voorlopige klassement gaan bekijken, zien we dat er zeker nog veel mogelijk is. Het is de eerste keer in onze clubgeschiedenis dat het zo spannend was. Bram staat er het beste voor. Zowel Marc als Benni kunnen nog op gelijke hoogte komen. Er zijn nog enkelen die nog tot op de tweede plaats kunnen komen; nl Fonne, Manuel, Tony, Joël en Stefan. Het zal nu zaterdag dus een heel leuke, spannende dag worden!!

Tot dan.

Nico Opdebeeck

Uitslag: club-11-2016-2016

img_3717

Het was weer gezellig…..

 

Hopsa,

We gaan weeral vissen…… 4-5 ZW, als dat maar goed komt.

Gelukkig zit wind en stroom grotendeels samen. 27 Robbyfishers gaan een geliefde sport ‘zee’ vissen nog eens uitvoeren.

7.00 in het Kapiteintje voor de trekking.