Robby Fish Festival

Robbyfish Festival 2023 weer een gigantisch succes! WAT EEN DAG!!
Na weken van veel wind waren de weergoden ons eindelijk goed gezind en kon het 13de Robbyfish festival doorgaan. Met 78 deelnemers en een prijzentafel om duimen en vingers van af te likken, bewezen we eens te meer onze status van grootste boothengelwedstrijd van de lage landen, een wedstrijd waarin sportiviteit en competiviteit hand in hand gaan.
Om 8u ’s morgens en onder een stralende zon, verliet een armada van 14 boten (en topschippers) de haven om op zoek te gaan naar vis. En zoeken was het wel. De aanhoudende oostenwind van de laatste weken en het slepen van de professionele visserij zorgden voor een moeilijke dag met geringe aantallen, maar dat maakte het er des te spannender op.
Peter Vanderschaeghe (Tubertini Belgie)kwam als individuele winnaar uit de bus, mede door 3 prachtige zeebaarzen, waarvan de grootste 71 cm lang was. . Op de tweede plaats algemeen en tevens ook eerste veteraan vinden we Patrick Berting (HMS) terug. Geert Claus (Tubertini Belgie) vervolledigt het podium.
Bij de teams werd het een echte thriller. VTE Ekeren won met 1 puntje verschil van Robbyfish A en met 6 punten verschil van Robbyfish B. Beste dame werd Jacqueline Verkennis (ZWB Brasschaat) met
een 10de plaats in de algemene rangschikking. Sinds dit jaar zijn er ook 2 nieuwe prijzen in het leven geroepen, nl. 1ste en 11de Robbyfisher. Manuel Herincx kaapte de prijs van 1ste Robbyfisher weg, Fonne Bastiaenssen werd 11de Robbyfisher. Zij kregen telkens een mooie waardebon, gesponsord door Bram Cole.
Tot slot wil ik nog iedereen bedanken die aan deze editie heeft meegedaan, maar vooral ook de sponsors en iedereen die achter de schermen meegewerkt heeft om de organisatie rond te krijgen. Als team zijn we niet te kloppen 💙 Zonder jullie, geen festival.
Toch nog een speciale vermelding voor Theo Verkennis, om alles betreffende trekking en uitslag in goede banen te leiden 💪
Vanwege het bestuur kan ik maar 1 ding zeggen. Bedankt, bedankt en nog eens bedankt!

Hieronder de volledige uitslag,

TOT VOLGEND JAAR!

Uitmaak Robbyfishfestival 2023

NOTEER ALVAST 21 MEI 2022, DATUM VAN ONZE VOLGENDE EDITIE.

Verslag 9de Robby Fish festival

Elk jaar opnieuw slaagt de Robby Fish Zeehengelclub om een fantastische wedstrijd te organiseren! Ook de 9de editie is er weer eentje om niet gauw te vergeten, heerlijk windstil weer voor alle 22 boten en 122 deelnemers. Onze hoofdsponsors Robby Fish en Penn zorgden samen met enkele kleine sponsors voor een prijzentafel rond de 10000€, iedereen prijs!

Niet alleen de mooie prijzen en gezellige sfeer zorgde voor het succes van deze topwedstrijd, maar ook de vele scharren, wijtingen en een enkele bot die talrijk aanwezig waren. 22 boten richting scheur 6-8 om zich tactisch te ankeren tegen of op de plaat, even een druk moment als er zoveel boten zijn….. maar daarna keert de rust terug op het water en dan kan de strijd beginnen.

De visserij was met momenten een taaie technische visserij om dan bij een stroomwijziging toch weer even los te gaan. Het was dan ook belangrijk dat je op het goede moment op de juiste stek lag en dat je op een hoog tempo de vissen op het droge kreeg.

De vaste waarden doen het weer, zo krijgen we dit jaar dezelfde top 2 als in 2018, toevallig? Wij denken van niet…. zo wist Bram Cole (Robby Fish team)voor de 2 de maal op rij het Robby Fish Festival te winnen met 78 vissen. Maar Peter Vanderschaeghe (Tubertini BE)ook voor de 2de maal mooi 2de met 57 vissen! Het podium wordt vervolledigd door Wendy Machiels (Robby Fish), die met haar 3de plaats 51 vissen aangeeft dat ze het nog steeds kan!

Bij de teams is Tubertini BE op 2 puntjes na de winnaars van vorige te snel af en het Robby Fish team moeten dus genoegen nemen met een zilveren plak. Hier wordt het podium aangevuld met het sterk vissende team van Gentse Zeeduivels! Proficiat.

Uitmaak Robbyfishfestival 2019 individueel 2019-2

Uitmaak Robbyfishfestival 2019 Teams-2

Omwille dat het Wereldkampioenschap in 2020 zal doorgaan vanuit Blankenberge hadden we maar liefst 13 deelnemers vanuit Luxemburg en 4 toppers van de Franse ploeg (vanuit Marseille) om al eens te proeven van onze visserij!  Ze waren uitermate tevreden met dit buitenkansje  maar wisten te vertellen dat het erg moeilijk was om een visje te klissen.

Na de wedstrijd werd er gezellig nagenoten van een heerlijk dagje op het water met een fris pintje. Het bezoek van Plattelands TV is voor vele niet ongemerkt voorbij gegaan en zorgt voor een extraatje voor onze toffe sport. Over enkele weken zal dit ook te bewonderen zijn op de televisie.

Wens je de volledige uitslag te bekijken, het kan een van de dagen op onze leuke website van het topklassement: www.pennsuperprestigeboat.com

Via deze weg danken wij alle helpende handen en de vele deelnemers. We hopen jullie volgend jaar te mogen ontmoeten voor de 10de editie. Robby Fish kennende gaat dit wel een hele speciale editie worden. We houden u op de hoogte via Zeehengelsport!

Interesse om lid te worden van de tofste club van het land? Ga eens kijken naar www.robbyfishzeehengelclub.be

Robby Fish Festival 2019 gaat een knaller van formaat worden!

Reserveer alvast 25 mei in je agenda!

————————————————————————————-2018

Hoi,

Alvast bedankt aan alle aanwezigen! Het was helemaal zoals we gehoopt hadden: goed weer, veel vis, prachtige prijzen en veel blije gezichten!

Hier alvast de uitslag

Uitmaak Robby fish festival 2018 N

Hoi,

Graag geef ik wat laatste informatie die belangrijk kan zijn voor het goede verloop van ons 8 ste Robby Fish Festival!

We hebben 95 deelnemers verdeeld over 17 boten!

Om 7.00 Samenkomst in Het Kapiteintje!

– wedstrijdkaart af te halen en betaling regelen

– gezellige ontmoeting met de kameraden 🙂

Het vissen:

– vissen tot 16.00

– waarschijnlijk scharrenvisserij richting scheur…. er zat nog wel wat vis! Laat ons hopen.

– na het vissen kan je met je te goed bon aan je inschrijvingskaart een gratis drankje krijgen! Een 2de drankje kan je bij kopen aan 2€ tot de voorraad strekt.

Trekking Robbyfishfestival 2018

Na het vissen: afspraak Boulevard 25

– prachtige tombola met een heel ander concept: 5€ altijd prijs en direct af te halen! De club dank u voor uw gulle giften!

– goody-bag: zelf af te halen ’s avonds! 1 bonnetje per persoon!

– prijsuitreiking, viering van de laureaten!

– beste schipper! Mooi schepnet en aandenken!

– Vergeet onze mooie aanwezigheidsprijs niet!

Vanuit het bestuur rest ons enkel nog om iedereen heel veel succes te wensen! Wij rekenen op ieders sportiviteit zoals we van de meeste gewoon zijn :-))

Succes.

Het bestuur Robby Fish Zeehengelclub

10000€ aan prijzen die de deur uit moeten op ons ondertussen reeds 8ste festival!

Degene die dit lezen zijn waarschijnlijk bij de gelukkige die zich gaan inschrijven! Waarvoor dank!

2018 investeren wij als club nog meer dan in het verleden. De sponsors doen extra hun best! Niet alleen winnaars worden in de watten gelegd maar eigenlijk iedereen met een prachtige goody-bag! (wel zelf af te halen!)

2018 het jaar dat de 18- jarige kunnen meevissen voor 20€, het moment om kinderen en kleinkinderen te laten proeven van een topwedstrijd! En ja indien ze ’s avonds aanwezig zijn krijgen ze ook een goody-bag!

Niet te missen! Vertel het rond en tot dan!

De trekking en het informatieblad zal ook hier verschijnen op de website!

Inschrijvingsblad 8 ste Robby fish festival 2018

2018 uitnodiging 8 ste Robby fish festival

Er waren weer veel gelukkige gezichten op de 7de editie Robby Fish Festival!

Binnen het Penn Super Prestige boatklassement is en blijft het Robby Fish festival de absolute topwedstrijd! Dankzij de vele sponsors en hoofdsponsors Robby Fish, Pure fishing en Tubertini, Shimano, Spro, Penn, Gear Fishing, Mac Fishing, Arca, ……..konden de organisators uitpakken met een prijzentafel van 8000€. Het toffe was dat iedereen prijs had, dankzij een goed gevulde goody-bag.

Massa vis?

In de aanloop van de wedstrijd werd er best wat ‘voor’ gevist zoals we dat noemen, met fantastische vangsten van 60 vissen per visser! Dus de verwachtingen waren hoog gespannen, maar zoals het zo vaak het geval is…… gisteren was het beter.

Door de weersvoorspellingen 4-5 ZW werd er gekozen om netjes onder de kust te blijven waar de vangsten voornamelijk bestonden uit scharren en een enkele bot. Ook werd er een enkele mooie zeebaars gevangen, maar deze telt niet mee wegens het huidige terugzet beleid.

De toppers van de dag.

Jos Breugelmans (EZV), een absolute erg ervaren visser in binnen- en buitenland viste het sterkst van de 119 vissers! Hij wist 36 vissen te klissen goed voor 5.640 kg. Dikke proficiat Jos! Hij ging dan ook naar huis met een volledige visset twv meer dan 500€. Op de 2de plaats, met een luttele 220g minder komt Wil Franken (Vriends team), die na een prachtig 2016 ook nu weer sterk start.

De 3de plaats gaat eveneens naar een van onze Nederlandse vrienden, Peet Leentjes die dan op zijn beurt maar 260g te kort had om te winnen. Proficiat aan deze aan elkaar gewaagde top 3!

Teams

Bij de teams was Tubertini BE met 4 booteerste de onomwonden winnaar! Het is duidelijk dat ze Blankenberge op hun duimpje kennen en dan nog zeer goed kunnen vissen.  Op de 2de plaats krijgen we het Vriendsteam, gevolgd door de B-ploeg van EZV.  Een zeer leuke top 3 in deze eerder moeilijkere visserij.

Robby Fish Zeehengelclub wil graag via deze weg hun sponsors en deelnemers bedanken. We hopen dat jullie evenveel genoten hebben als wij plezier hebben gehad met de organisatie.

Volgend jaar zijn we er weer, hopelijk jullie ook.

Wens je de uitslag nog een te bekijken?

Uitmaak Robbyfishfestival individueel 2017-1

Uitmaak Robbyfishfestival 2017 teams

Hoi hierbij de trekking voor ons 7de festival

Trekking Robbyfishfestival 20-05-2017

Informatieblad Robby Fish Festival 2017

Aan iedereen heel veel succes gewenst!

Inschrijven is mogelijk bij Joel Luyts!

Voor degene die wensen te blijven slapen, graag dringend iets laten weten.

Ook dit jaar gaat er grote dank uit aan al onze sponsors! We gaan weer een fantastische prijzentafel hebben.

Affiche RZC 2017-1

Inschrijvingsblad 7de Robbyfish festival 2017

We hopen jullie allemaal te zien op 20 mei 2017!

Wie volgt Johnny Bollaert op in 2017?

Noteer alvast volgende datum:

20 mei 2017

IMG_2841

Groeten en hopelijk tot dan!

RZC bestuur.

Affiche festival 2016

Een prachtige wedstrijd en een prima organisatie!

Een fantastische opkomst van onze clubbers. Echt leuk om te zien dat jullie allemaal een dagje afkomen voor ons festival!

De dag zelf is er wat minder aandacht voor iedereen, maar het is voor vele Robbyfishers dan ook wel een hele drukke dag.

Alvast nen dikke proficiat voor Johnny Bollaert voor het 6de festival maar even op zijn naam te zetten!

Tom Groenendaels knap 3de! 2de plaats voor Robby Fish team!

Winnaar van de 6de editie Robby Fish Festival!

Johnny Bollaert van Robby Fish Zeehengelclub

IMG_2841

Een knappe 2de plaats Hans De Vries van Tubertini Nederland!

IMG_2840

3de Plaats Tom Groenendaels van RZC!

IMG_2842

Bij de teams absoluut overtuigend winnaar:

Tubertini Nederland

IMG_2839

Interesse in de volledige uitslag, aantal vissen en gewichten?

Neem een kijkje naar de volledige uitslag!

Hierbij alvast de uitslag en een kort verslag:

Uitmaak Robbyfishfestival Individueel 2016

Uitmaak Robbyfishfestival teams 2016

Verslag Robbyfish Festival 21 mei 2016

Vissen!

Wij zijn erg blij met de vele inschrijvingen. Wij gaan proberen een piekfijne organisatie neer te zetten. En we wensen jullie alvast een fijne wedstrijd toe.

Mogen wij vragen om het informatieblad even door te nemen:

Informatieblad Robby Fish Festival 2016

En hier de trekking :

Even meegeven dat er is afgesproken dat alle boten naar de gewone steiger komen. Dit zal wat meer tijd vergen, aangezien er eerst boten moeten vertrekken.

Trekking  Robby Fish festival 2016

Veel succes,

Bram Cole & Eddy Boer

Klik op onderstaande links voor verdere informatie!

2016 uitnodiging Robby Fish Festival

Inschrijvingsblad 6de Robby Fish Festival 2016

Gezellig blijven slapen in de Wullock?

Degene die wensen te blijven slapen gaan we plaatsen reserveren in de Wullock dit aan een zeer democratisch prijsje. (net zoals vorig jaar zal er een kleine kost worden aangerekend indien we toch moeten afzeggen…. maar dat zal dit jaar niet het geval zijn :-))

Wil je blijven slapen gewoon doorgeven aan Joël welke dag je wenst te blijven slapen. Wacht alstublieft niet te lang om in te schrijven!

Vrijdag of zaterdag of beide!

Op vrijdag gaan we reeds naar daar om alles voor te bereiden, dus helpers zeker welkom.

Voor de late inschrijvers gaan we ons best doen maar kunnen we niet garanderen dat er nog plek is 🙂

Fun fun fun!

Print
Sundridge Logo STC_Logo Savage Gear Logo 2013 okuma logobifanew dam Beet - logo Arca new 1 ZHS logo ill Mac-fishing-logo
CT-logo-w-zw-2 Sportvisserij Vlaanderen CMYK
pict06145