Club 3

Voor onze derde clubwedstrijd gingen we strijdvaardig als altijd naar Nieuwpoort met 21 man sterk .

Met hevige regen onderweg en onwetend wat er zoal gevangen werd hadden de schippers beslist het aan de LST te proberen ,toch een klein uurtje varen , er werd geankerd op ongeveer 20 meter water .

Als bij wonder stopte het met regenen vanaf dat het startsein was gegeven en werd het nog een mooie dag .                                                              Snel bleek dat de visvangst maar een mager beestje was en dat er moest gepeuterd worden om een paar visjes in de emmer te krijgen .  Hoofdzakelijk schar waarvan een groot deel ondermaats,voor de gelukkigen hier en daar een schol en een enkele bot .

Met een gemiddelde van 7,7 stuks per man kan men niet spreken van overvloed !

Als je ziet dat Tony Gielis wint op de Narwal met 7 visjes is het helemaal duidelijk , met hetzelfde gewicht als Eric Van Roeyen die blijft steken op 5 stuks ,Geert Bleys heeft er ook 7 en eindigt als derde , Manuel Herrincx raakt dit jaar slecht op dreef en wordt vierde .

Op de Shelly-D is het bram Cole die concurrent Joél Luyts verslaat voor bootwinst .

Joél met een flinke voorjaarsschol .

Bij Lowieke van de Leona word het nog spannend ,Beni D’Hert wint hier van Marc Van Hecke met twee vissen minder maar met 2 pladijzen en 40 gr. meer .

Op een dag als deze kunnen zulke vissen het verschil maken !

Brian Devijnck op de marie-Lou laat met 17 vissen iedereen achter zich en wordt overtuigend dagwinnaar , Fonne Van Sandt eindigt tweede voor Tom Groenendaels .

Dit kan je krijgen als er zo véél vis zit !

Op naar volgende keer , het kan alleen nog maar verbeteren  .

Winnaar Brian Devijnck , tweede Beni D’hert , derde Bram cole .

Klik hieronder voor de volledige uitslag .

uitslag club 3 Nieuwpoort

Als afsluiter een fikse hagelbui .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lub 3: Een zonovergoten dag met veel vis!

De start was een beetje moeilijk, maar dankzij onze snelle interventie van de Gust hadden we toch 4 bootjes. Na een hele worsteling met het aas voor het BK en onze Clubwedstrijd mocht dit organisatorisch toch tellen…..

Een schipper had zaterdag afgebeld wegens familiale omstandigheden en ’s morgens was er een schipper niet present…… leuk is anders maar problemen zijn er om opgelost te worden. Eind goed al goed!

Thanks aan Soupke  hij was er na 10min. Top!

Dus vissen en hoe! Een prachtige dag met voldoende vis voor iedereen!

Op de eenhoorn stond op Bram (ikke) geen maat, ondanks zijn kleine oogjes en weinig energie ging het hem vlot af. (met dank aan zijn Tubertini kameraden lol) 133 vissen goed voor een mooie eerste plaats.

Op de Grappa was het ondertussen onze halve (volgens gewicht) Spanjaard die overtuigend wint, 98 vissen maar een mooie zeebaars van 63cm goed voor 3kg. Even ter verduidelijking:

42cm-49.9 = 1kg    50cm- 59.9= 2 kg,  60-69.9 = 3kg enz

Dan komen  de thrillers op de Blue-one wist onze lang van weggeweest en ik heb mijn visstokken nog gevonden, Sam Jespers tegen onze niet te onderschatte snelle visser Tom Groenendaels samen op 76 vissen gestrand….. maar Sam gaat net aan de haal met de 3de plaats algemeen.

Ook een heuse thriller op de Ronnick, Onze kersverse Belgisch kampioen Peter (schipper) heeft moeten bekomen van z’n viering dus die heeft goed bij geslapen naar verluidt….. met robbyfishers gaan vieren kan nadelig zijn voor de gezondheid 🙂

Joël en Beni hebben daar een leuke wedstrijd gevist, beide 62 vissen :-). Beni z’n vis was beduidend groter dus 4de plaats is binnen.

Platte zee met een beetje deining

Een mooie zeebaars!

Manuel in actie!

Weer een toffe dag afgesloten met een gezellig etentje…… wat moet het nog meer zijn 🙂

Op naar de volgende Robby Fish Festival! 20 mei….

Klik voor de uitslag….

club 3 22-04-2018 Blankenberge

 

 

 

 

 

 

Toen we op zaterdag 16 april aankwamen met 21 Robbyfishers om club 3 te bekampen, kregen we al snel nieuws te horen waarvan we ondanks de naam van de Rederij, niet vrolijk van werden.

IMG_2733

Het vissen kon helaas niet doorgaan……De wind was immers onverwacht aangetrokken tot 7 à 8 beaufort uit westelijke richting, geen pretje dus.  De actuele golfhoogte verklapte ons dat de golven hoogte bereikte 1m78….

Wat nu gedaan, er zijn leukere manieren om aan een dag te beginnen. Aas afrekenen en huiswaarts of een kantstekje zoeken. De meningen waren verschillend. Bert hadden we ondertussen verwittigd dat hij rechtsom keer mocht maken.

 

30 minuten laten kregen we bericht dat de wind wat was gaan liggen en de golfhoogtes gezakt waren naar een haalbare 1m48….. dus toch vissen?!? Maar enkele zagen dit niet zo goed meer zitten. Wat nu gedaan?  Alle ogen gericht op de voorzitter want die moest dan maar even de oplossing uit zijn mouw schudden.

Democratie ten top….. we gaan stemmen of de wedstrijd doorgaat, degene die dan toch wensen niet deel te nemen kunnen zich alsnog uitschrijven. Oef iedereen akkoord! Eentje was al vertrokken dus 20 man…. handen gingen in de lucht 12 voor. Joepie toch vissen! Snel Bert bellen want die zat al terug aan Breda! haha 🙂

 

Prachtige dag!

Om 9.00 arriveerde Bert en konden we met zijn 19 vertrekken. Een vliegdekschip van zo’n 60 meter lang is toch iets anders als de kleine bootjes die wij gewend zijn. Varen ging goed, ankeren ging ook goed dus lijnen richting zeebodem. Vanaf de eerste momenten stonden de toppen te rammelen, schar, schar en een enkele bot waren van de partij. Vanuit het bestuur was er beslist om Belgische maten te hanteren, gelukkig maar want het was een heuse slachtpartij geworden. 1/3 haalde de maat al de rest was te klein.

IMG_2707  IMG_2731

4 sectoren

De boot werd vakkundig verdeeld in 4 sectoren van ongeveer 5 man. Verrassend genoeg werd er overal goed vis gevangen al zorgen vaak de midden plaatsen voor wat extra knoopwerk. Al bij al viel dit nog wel mee. In sector 1 wist Manuel Herrincx en Leo Wouters 30 vissen te klissen. Manuel had 160g meer dan Leo….. sectoroverwinning gaat dus naar Manuel.

IMG_2701

In sector 2  was het Marc Van Hecke en Bert Machiels die 28 vissen hadden, gevolgd door Fons, Geert en JP met 24, 21 en 23 vissen. Super spannend. Marc had 3.960g en wint maar dan volgt JP met iets grotere vissen. Proficiat!

IMG_2732

Marc in actie???

In sector 3 wist Bram Cole 39 vissen te klissen en wordt zo eindoverwinnaar met 5.200g.  Danny Engels zet een prachtige prestatie neer maar strand op 33 maatse. Daniel die een offday had zal nooit vergeten dat je in Scheveningen ook tappen kan bestellen…..  Over tappen gesproken wil ik even Marc Van Hecke bedanken want die is speciaal voor ons allen naar Blankenberge gereden! Thanks mateke!

IMG_2714 Bram in actie??

In sector 4 werden de botten gevangen, 2stuks van 36cm. Fonne en Beni hebben dan ook de pot voor de langste vis gezellig verdeeld (95€). Het zijn ook deze 2 die het erg spannend maken.  Beni D’Hert wint met zijn 33 vissen van Fonne Van Sandt (32 vissen)….. Beni haalt het met 4800g, goed voor een 2de plaats algemeen!

IMG_2734

Beni in actie. Tel de vissen….. schandalig toch :-))

 

’s Avonds op naar het gouden kalf om op kosten van de club te gaan eten. Soms zeggen foto’s meer dan woorden. Het was weer super gezellig en zo werd het nog een uitstekende dag!

Wie had dat gedacht! De afwezigen hadden ongelijk dat staat als een paal boven water :-))

Klik onderstaande

Uitslag clubwedstrijd 3 16 april 2016

Bram

IMG_2728IMG_2712 IMG_2724

IMG_2705