Club 5

 

De weergoden waren ons weer goedgezind voor onze vijfde club in Blankenberge,het zou een prachtige zonnige en windstille dag worden .

We vertrokken met met 20 enthousiaste Robbyfishers en 4 boten een beetje verder uit de kust naar de stekken rond de meetpaal MOW 0 . Toen iedereen voor anker lag kregen we de melding van de bewakingsboot dat er een viertal boten te dicht bij de onderzeese kabel lagen en moesten verkassen .

De Windsor lag er blijkbaar bovenop want hij moest zijn ankerkoord kapot trekken ! Gelukkig kon hij een reserveanker ophalen bij Jackie Gevaert van de Joanel zodat de wedstrijd nog op tijd kon beginnen.

Op de Windsor kon J.P. met zijn eerste worp al direkt een mooie zeebaars landen .

Later op de dag konden Brian D.V. , Eddy boer en Tony Gielis hem dit nadoen.

       

Op de Joanel wordt Fonne V.S. winnaar met 50 gr. meer dan de Netser die helaas al een aantal vissen had gekuist , hij was niet op de hoogte van het nieuw reglement .  Geert Bleys wordt hier derde .

Bram C. verliest de dagwinst met 36 stuks ,evenveel als Brian maar die wint met een zeebaars . Geert verhaeghen is tweede na Bram op de Windsor .

Dirk Desiron op de Eenhoorn wint met 22 stuks van Eric Van Roeyen met hetzelfde aantal maar met bijna een kilo meer dankzij een paar grote botten .

Brian is overtuigend dagwinnaar met 36 vissen en 7,710 kg. Joél en Eddy boer zijn 2 en 3 op zijn boot .

Een zomerse dag in Mei !

Met een gemiddelde van 22 stuks en 4,180 kg. per visser was het niet bepaald een topdag ,wel een spannende wedstrijd met weinig verschillen .

Brian winnaar , Bram 2 en derde Fonne V.S. die nu wel een serieuze optie neemt om clubkampioen te worden .

Tot de volgende in Nieuwpoort , ik zal er niet bij kunnen zijn na mijn operatie .

Club 5 algemeen 2019

Club 5 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Club 5 2018

 

club 5 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017

Hoi makkers

Hierbij den uitslag van de laatste club en een kort verlsagje van deze warme, zeg maar hete dag!

Thanks aan René en Nico.

club 5

 

Hey allemaal

Met enige vertraging toch nog een verslagje van onze pladijzentrip naar Nieuwpoort. Het werd eigenlijk tijd dat we nog eens wat pladijzen gingen vangen in Nieuwpoort want die gloriedagen van weleer konden we niet mee evenaren. Er waren niet zo veel inschrijvingen en daar waren de slechte vangsten van de Noordzeetrofee vorige week debet aan denk ik. Maar ja, met de wetenschap dat je thuis in de zetel, of in ’t café aan den toog voor sommigen, vertrokken we met 21 Robbyfishers naar Nieuwpoort om onze vijfde clubreeks te vissen. Fons Steylaerts moest verstek laten wegens ziekte, hopelijk herstel je snel Fons zodat je je terug bij de bende kan voegen!

In Cafe de Sterre werden de boten vlot getrokken, het aas werd zorgvuldig verdeeld. Er was trouwens weer een tekort aan vers aas, maar door wat rond te bellen konden we alsnog aan 90 pakken verse tappen geraken. Het bestuur deed zoals gewoonlijk zijn uiterste best hiervoor en dat werd zeker geapprecieerd.

De weergoden waren ons ook nu weer gunstig gezind en over een olieglad zeetje vertrokken de vijf boten richting…………… om kort voor negen uur te starten.

Op de Narwal  werd er ’s morgens al uitgegaan van dagwinst voor Bert Machiels. Hij trok dan ook nog eens een stek achterop de boot maar zoals het al zoveel keer voorviel, was er op deze boot een hele verrassing. Bert kon namelijk niet in het ritme komen en de pladijzen niet vangen. Hij werd tot ieders verassing bootlaatste en moest Erik van Roeyen, Hubert Claes en Paul Coremans laten voorgaan. Sterk gevist mannen en proficiat Erik. Hij won de boot met 18 stuks.

Op de Blue Light kon Fonne Vansandt zijn boot vlot winnen met 26stuks en werd hiermee dag tweede in het klassement. Hij won van Fonne Bastiaensen die 20 stuks kon vangen.

De Shelly D was vandaag de slechtste boot en de strijd ging hier tussen Brian Devynck en Manuel Herincx, die met 13 vissen won. Len Menargues Torres probeerde aan te klampen bij deze kampioenen, maar moest met 8 stuks hun beide laten voorgaan.

De ‘bende van Ellende’ zoals ze zichzelf noemden!

Op de Leona kon Marc van Hecke zijn boot vlot winnen en bevestigde zo dat hij een gevestigde waarde is, waar je altijd rekening mee moet houden. Hij ving met zijn 21 vissen, 8 stuks meer dan boottweede, Geert Verhaegen.

Op de Waterman leek het of er werden twee wedstrijden gevist, eentje tussen Rene en JP om zeker niet laatst van de boot te vissen en eentje tussen Beni, Nico en Bram voor de eerste bootplaats. Zo werden de plaatsen tijdens het uitvaren toch al verdeeld. Maar met vissen blijft het altijd afwachten, zie maar naar de uitslag op de Narwal! Nico kon hier de boot winnen voor onze voorzitter die weliswaar met één vis meer toch nog ca 400 gram tekort kwam. Pittig detail is dat Bram bij de laatste trek nog een dikke bot miste, hetgeen hem uiteindelijk zijn dagzege kostte.

Het is in elk geval een zekerheid dat als je van Bram Cole de boot kan winnen , je dan hoog in de dagklassering zal eindigen. En zo bleek dat dus ook vandaag. Nico Opdebeeck kon zijn eerste clubwedstrijd winnen met 31 stuks en net geen 9 kilo maatse vis.

Top drie van de dag: Nico Opdebeeck, Fonne Vansandt en Marc Van Hecke.

We kijken alvast uit naar onze clubwedstrijd in augustus in Nieuwpoort. Ik denk dat we in deze periode nog nooit een clubreeks visten, we zijn dan ook benieuwd naar de vangsten op die dag.

Tot dan!

Nico

 

 

Hey Fisherkes,

Hier de aaslijst en inschrijvingen voor aanstaande zaterdag de zagers kon ik helaas niet bestellen vanwege slechte getijden.

Je kan eventueel bij Robby bestellen.

See you.

Inschrijvingen Clubwedstrijd 5 2017 (versie 1)-1

 

 

 

 

 

2016

Hoi,

Op zaterdag 18 juni vertrekken we naar Nieuwpoort.

Ik heb al even contact gehad met Patrick en de vangstberichten zijn eerder wisselend.  We zien wel!

Inschrijven tot woensdag 12u op donderdag beslissen we of het kan doorgaan.

Tot later!

IMG_2885